Az én "lennivalók" listám

2020.08.24

Naponta gyártom a tennivalók listáit, ahová felírom még a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgot is, nehogy mégis elfelejtsem. Össze sem tudnám számolni, mennyi időt töltöttem már el ezzel életem során, arra azonban sokkal kevesebb idő szánok, hogy végig gondoljam, milyen is szeretnék lenni. 

A menopauza remek lehetőséget nyújt arra, hogy átgondold, ki és mi vagy, illetve ki és mi szeretnél lenni. Ez lehet az újrakezdés, önmagad újradefiniálásának időszaka. Átértékelheted a fontosnak vélt dolgaidat, akár új prioritási sorrendet is felállíthatsz.

Írj egy "lennivalók" listát, amelyben megfogalmazod, mi és milyen szeretnél lenni igazából. Nem feltétlenül kell  időkorlátot szabnod (kivételesen, hiszen a coachingban azért jobban szeretjük az olyan célokat, melyeknek keretet szabunk), nehogy presszionálva érezd magad.

Íme az enyém, melyet csakis azért osztok meg veled, hogy lásd, milyen kicsiségek, evidens dolgok is lehetnek célok.

Lennivalók:

  • türelmes
  • kipihent (nem úgy kelek fel, hogy fáradt vagyok)
  • nyugodt (megtanulom elengedni a dolgokat)
  • motivált (ezzel, mondjuk, egész jól állok)
  • magabiztos (uh, ezt nem véletlenül hagytam a végére🙈)


Tényleg nem tűnnek nagy dolognak, én azonban igenis keményen megdolgozok értük. A rosszabbak napokon jól esik elővenni a kis listámat, és átismételni magamban azokat a helyzeteket, amikor úgy éreztem, már el is értem egyiket- másikat.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged akár a lista összeállításához, akár ezeknek a "lennivalóknak" az elérésében, keress bátran!😊