Hogyan segít egy coach?

2020.08.05

Ha a 40- 50-es éveidben járó nő vagy, nagy eséllyel már benne vagy a perimenopauzában- vagy már el is érted a menopauzát. Olyan folyamat ez, melyet sem megállítani, sem visszafordítani nem tudunk, és idővel minden nőnek szembe kell vele néznie. A legtöbbünk zavaró tünetek egész sokaságát tapasztalja magán, néhányan viszont alig veszik észre, milyen változáson is mennek keresztül.

Bár a változás legtöbbször nehéz és kényelmetlen, remek lehetőséget teremt arra, hogy újradefiniáld magad és az életed: pozitívabban állj a saját testedhez, új célokat tűzz ki magad elé, egészségesebb életmódot alakíts ki és minőségibbé tedd a társas kapcsolataid. Mindezekben nagyszerű segítséget nyújthat egy coach:

  • az új célok megfogalmazásában- legyen szó akár a rendszeres mozgás bevezetéséről, akár fogyásról, vagy a dohányzásról való leszokásról
  • az akcióterv kidolgozásában: együtt meghatározzátok, mit és milyen ütemben akarsz majd változtatni
  • a pozitív hozzáállás kialakításában: más nézőpontokat a negatív gondolataid helyett.Nem elnyomni fogod azokat, sokkal inkább egy új módon viszonyulni hozzájuk. Így máris elveszítik a romboló hatásukat, és kevésbé jelentenek majd problémát a mindennapi életedben
  • a motiváció fenntartásában: sokunk számára könnyebb úgy követni a kitűzött célokat, ha van kinek elszámolnunk
  • az akadályok leküzdésében: a coach felkészít a lehetséges nehézségekre, együtt pedig olyan módszereket dolgoztok ki, melyekkel könnyebben fogsz ezeken az akadályokon túljutni.

Amit nem tesz meg helyetted egy jó coach: sosem fogja megmondani, milyen irányba és milyen ütembe változtass. Csak kísér azon az úton, amelyet te szabsz magadnak, irányt mutat, mikor te elveszted szem elöl, de te felelsz annak eléréséért, amit elhatároztál.

Ha úgy érzed, segíteni tudok Neked, keress bátran elérhetőségeim bármelyikén:)